TANZANIA - HANDENI

TANZANIA - HANDENI

Du kommer att spendera ditt år med Testa Mission i Handeni ute på landsbygden, strax utanför regionen Tanga. Staden är ett mindre samhälle med ca 400 000 invånare. Större delen av året kommer det vara ett varmt och fuktigt klimat, med ca 35 grader i skuggan. Under regnperioden (april-maj) ligger temperaturen runt 25 grader och då det regnar mycket. I Tanzania bor det 50 miljoner människor, och trots att det finns 120 stammar och ca 200 olika språk så är det officiella språket swahili. I städerna kan många engelska, men ute på landsbygden är det mycket färre, så det är bra att försöka komma in i språket.

Teamet kommer praktisera på olika skolor där det kommer finnas möjlighet att undervisa, leka med barnen och hålla i andakter. Dessutom finns det möjlighet att evangelisera i närliggande byar, hjälpa projektet Dorcas som utbildar kvinnor i kunskap om menstruation och bygger toaletter i byar, samt besöka församlingsmedlemmar. 

Församlingen är glad, härlig och engagerad med flera utposter som det finns möjlighet att besöka. Under veckan finns det många olika samlingar i kyrkan, allt från tidig morgon till sen kväll. Under söndagsgudstjänsen blir det mycket sång, dans och en lång predikan.

TESTA MISSION 

& IBRA MEDIA

Från och med hösten 2020 samarbetar vi med IBRA MEDIA. Vi lägger till ett media spår och IBRA:s medarbetare blir med och undervisar. I februari har vi kursvecka på IBRA:s Center i Arusha, Tanzania.

David Johansson

Föreståndare Testa Mission

ADRESS
 

Testa Mission
Östra Pumparegatan 20
331 31 Värnamo

SOCIALA MEDIER

     @testamission

     Testa Mission

     Testa Mission

  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!